Spoštovani predstavniki občin in drugi akterji v lokalni skupnosti, ki v svojem okolju prispevate k izboljšanju kvalitete bivanja družin z mlajšimi otroki!

Trenutno soočenje z epidemijo bolezni covid-19 je še bolj osvetlilo, kako pomembna je dobra usklajenost med različnimi sektorji v lokalni skupnosti. To velja tudi za uspešno naslavljanje raznolikih potreb družin v okolju, še posebej tistih iz ranljivih skupin.
V Centru za kakovost v vzgoji in izobraževanju Korak za korakom se zavedamo pomena integriranih sistemov ter vključevanja socialno šibkejših posameznikov. Zato že sodelujemo z občinami, v katerih promoviramo kvaliteten celostni razvoj predšolskih otrok in s tem posledično izboljšujemo kvaliteto bivanja za družine z mlajšimi otroki ter na splošno višamo standard bivanja v okolju. 

Vabimo vas, da se v torek, 8. 12. 2020, ob 14. uri pridružite spletnemu srečanju, na katerem želimo z vami deliti naša spoznanja iz prakse, do katerih smo prišli z implementacijo iniciativ TOY to Share, Play to Care ter PRIMOKIZ - celostna podpora družinam z otroki do sedmega leta starosti.

Na srečanju vam bomo predstavili:
     - pomen integriranih sistemov in kako jih lahko zagotovite v svoji občini;
     - knjižnico igrač, učinke njenega delovanja in načrt, kako jo lahko vzpostavimo v vsakem okolju (ocena stroškov, priprava, izvedba).


Vse zainteresirane prosimo, da za udeležbo na srečanju izpolnite prijavnico, najkasneje do 4. decembra 2020.