TOY PLUS VABI K SODELOVANJU

Sedem organizacij, ki sodelujejo v projektu TOY PLUS, med njimi tudi naš center, se je konec septembra srečalo v Atenah. Gostila nas je grška partnerica Hellenic Open University.

 

V preteklem letu smo si prizadevali za razvoj znaka kakovosti TOY. Njegov namen je storitvam in organizacijam omogočiti ocenjevanje in izboljšanje medgeneracijskih praks, ki vključujejo majhne otroke in starejše odrasle.

Znak kakovosti TOY temelji na šestih dimenzijah kakovosti:

1) interakcija s/v skupnosti;

2) socialna vključenost in dobrobit;

3) učno okolje;

4) profesionalni razvoj in timsko delo;

5) spremljanje in vrednotenje;

6) vzdržnost.

V prihajajočih tednih bomo izbirali lokalne partnerje, ki želite sodelovati v tem pomembnem procesu.

Vabimo predvsem tiste, ki že imate izkušnje z medgeneracijskimi dejavnostmi ali pa v okviru svojega dela vidite možnost njihove uporabe.

 

V okviru srečanja v Atenah je potekalo tudi snemanje video predavanj, ki bodo uporabljena v našem spletnem tečaju (MOOC – Massive Open Online Course): "Skupaj stari in mladi: medgeneracijski pristop".

Tečaj bo vseboval pet modulov:

1) Mladi in stari se učijo skupaj;

2) Medgeneracijsko učenje za socialno vključenost;

3) Kako organizirati medgeneracijski program;

4) Spremljanje kakovosti medgeneracijskega učenja;

5) Prizadevanje za vzdržnost vzpostavljenih aktivnosti medgeneracijskega učenja.

Od jeseni 2018 bo prosto dostopen na spletu, pred tem pa bo potekala pilotna faza testiranja spletnega tečaja, v kateri lahko sodelujete tudi vi.

Vabimo vse tiste, ki delujete na področju predšolske vzgoje in izobraževanja, socialnega varstva (dela s starejšimi) ter drugih sorodnih dejavnosti v skupnosti.

 

Za več informacij tako o sodelovanju pri razvijanju in preizkušanju znaka kakovosti TOY kot o sodelovanju na spletnem tečaju, se obrnite na: korakzakorakom@pei.si

Več o iniciativi si lahko preberete tudi na uradni spletni strani TOY PLUS.