Vabimo vas k udeležbi na (med)regijskih srečanjih, ki so namenjena izmenjavi izkušenj, izzivov ter navdihujočih praks med strokovnimi delavci. Omogočajo refleksijo lastnega dela ter s tem poglabljanje razumevanja pedagoških konceptov, kar prispeva k dvigu kakovosti vzgojno-izobraževalne prakse.

Srečanje je namenjeno vsem vključenim zavodom v Mrežo za spreminjanje kakovosti Korak za korakom, ki izvajajo metodologijo Korak za korakom.

Zaradi spremenljivih epidemioloških razmer v državi, smo se tudi v letošnjem šolskem letu odločili, da medregijska srečanja izvedemo na daljavo, v virtualni obliki preko spletne platforme Zoom.

Izvajalke medregijskih srečanj za vrtce prihajajo iz zavodov Vrtec Ringaraja pri OŠ Artiče, Vrtec pri OŠ Polhov Gradec, JVIZ OŠ Dobrepolje, Vrtec Ringaraja, Vrtec Christiana Andersena in Vrtec Koper, enota bertoki – Cicikorak. Izvajalki za osnovne šole pa iz Osnovne šole Tončke Čeč. Točni termini srečanj so navedeni v prijavnici.

Srečanje bo trajalo približno 2 uri in bo namenjeno diskusiji o izzivih, v obliki učečih se skupnosti. Na koncu srečanja pa vam bo omogočen tudi virtualni vpogled v gostiteljski vrtec/osnovno šolo preko fotografij in videoposnetkov.

Posamezna srečanja obravnavajo posamezna ISSA pedagoška področja kakovosti, a glede na trenutno situacijo smo načrtovali, da se na srečanjih ne bi posvečali le izzivom s posameznega področja kakovosti, ampak, da bi se izbrani izzivi obravnavali v luči ukrepov zaradi epidemije bolezni covid-19.

Poimenske prijave zbiramo preko prijavnice: https://forms.gle/zPfkPLhK8fDA7Ucz6

Prijave sprejemamo do ponedeljka, 8. marca 2021, oziroma do zapolnitve mest (za vsako srečanje je predvidenih do 15 udeležencev). Če bodo mesta za določeno srečanje že zasedena, izbira tega termina v prijavnici ne bo več mogoča. V tem primeru vas prosimo, da izberete drugo srečanje in tako vsem prijavljenim izvajalkam omogočite, da izvedejo medregijsko srečanje. V primeru, da bo za posamezno srečanje manj kot 8 prijav, vas bomo obvestili o odpovedi srečanja ter se boste imeli možnost prijaviti na drugo srečanje.

 

Navodila za udeležbo na medregijskih srečanjih

Kot že običajno je obvezna »vstopnica« za srečanje vaša aktivna udeležba. Ob prijavi na srečanje boste že oblikovali in zapisali izziv oziroma vprašanje, s katerim se srečujete pri svojem delu in za katerega še niste našli rešitve. Izziv naj bo:

 • konkreten (npr. dve družini se ne udeležujeta pogovornih ur) in ne splošen (npr. starši ne sodelujejo);
 • aktualen (zanj še niste našli rešitve);
 • vezan na izbrano pedagoško področje;
 • v luči epidemije bolezni covid-19.

Pogoj za sodelovanje na medregijskem srečanju je tudi delujoča računalniška oprema (kamera in mikrofon), saj boste le tako lahko aktivno sodelovali, izvajalke pa bodo z vami lažje vzpostavile stik.

Zaželeno je, da je vsak udeleženec na svojem računalniku oziroma maksimalno 2, saj je drugače težje voditi pogovor.

Če še nimate svojega brezplačnega Zoom računa, si lahko pomagate s temi koraki:

 1. V brskalnik vnesete spletno stran https://www.zoom.us/ 
 2. Na strani, ki se vam prikaže kliknete na ikono »Sign up, it is free.«
 3. Vnesete datum rojstva.
 4. Vnesete elektronski naslov in kliknete »Sign up«.
 5. V naslednjem koraku se vpišete v vaš mail naslov in odprete sporočilo, ki ste ga prejeli od ZOOM-a.
 6. V sporočilu kliknete na »Sign in«.
 7. S tem boste preusmerjeni nazaj na spletno stran ZOOM - v prvi okvir vnesete vaš mail naslov, v drugi okvir pa vaše novo geslo za ZOOM račun (vključevati mora vsaj eno veliko tiskano črko).
 8. S klikom na »Sign in« boste vpisani v vaš ZOOM račun.

Na srečanje se prijavite s svojim imenom in priimkom, da vas bo lahko izvajalka označila na listi prisotnosti. Za prijavo uporabite isti e-naslov kot ste ga navedli pri prijavi.

Na srečanje se prijavite 15 minut prej in s tem omogočite, da se srečanje začne ob predvidenem terminu, vam pa tudi omogoči, da v miru preverite delovanje kamere in mikrofona.

Prav tako spodbujamo mreženje na nivoju celotne Mreže ter čim bolj raznoliko sestavo udeležencev na posameznem srečanju, zato predlagamo, da se iz posameznega vrtca oz. osnovne šole istega srečanja udeležite največ 2 strokovna delavca ter da se udeležite medregijskega srečanja v organizaciji drugega vrtca/osnovne šole, ne v matičnem. Bolj raznolika kot bo skupina, več različnih informacij, kontekstov in idej si boste lahko izmenjali.

Če bo v času med prijavo in dejansko izvedbo (med)regijskega srečanja prišlo do spremembe (npr. da se srečanja ne boste mogli udeležiti), vas prosimo, da nam morebitne spremembe sporočite vsaj nekaj dni prej, da se lahko izvajalke ustrezno pripravijo na število prijavljenih in da bo informacija s povezavo do online srečanja prišla pravočasno do vas.

 

Seznam medregijskih srečanj 2021

Izvajalka -  Izvajalki

Zavod

Področje

Termin 1. srečanja (datum in čas izvedbe)

Termin 2. srečanja (datum in čas izvedbe)

Martina Makovec Žagar

Vrtec Ringaraja pri OŠ Artiče 

Interakcije

16. 3. 2021 ,

16.30 - 18.30

30. 3. 2021,

16.30 - 18.30

Irena Bertok

Vrtec Koper,

enota Bertoki - Cicikorak

Učno okolje

8. 4. 2021,

16.00 - 18.00

22. 4. 2021,

16.00 - 18.00

Nataša Peljhan,

Jerica Kreft

Vrtec pri OŠ Polhov Gradec

Interakcije

18. 3. 2021,

15.00 - 17.00

18. 3. 2021,

17.30 - 19.30

Meta Nelc

Vrtec Hans Christian Andersen, Ljubljana

Interakcije

23. 3. 2021,

15.00 – 17.00

25. 3. 2021,

15.00 - 17.00

Alja Volker, Ines Dolenc

OŠ Tončke Čeč, Trbovlje

Učno okolje

7. 4. 2021,

16.00 - 18.00

/

Cvetka Košir

JVIZ OŠ Dobrepolje,

Vrtec Ringaraja

Inkluzija

13. 4. 2021,

17.30 - 19.30

/