Začetki organizacije segajo v leto 1994 in so povezani z implementacijo metodologije Korak za korakom. Organizacijam, ki so takrat implementirale metodologijo Korak za korakom, je ISSA služila kot krovna organizacija. Kasneje se je kot organizacija razvijala, postajala vedno bolj neodvsna ter oblikovala lastno vizijo in misijo. 

Danes je ISSA je člansko združenje, ki šteje več kot 70 članic iz Evrope in Srednje Azije. Članstvo je raznoliko in obsega nevladne organizacije, osnovne šole in vrtce, visokošolske in raziskovalne ustanove. Temeljno vodilo organizacije je  zagovorništvo in delo na področju kakovosti v vzgoji in izobraževanju ter zagotavljanje pravičnost za vse otroke in njihove družine.

Med drugim v okviru ISSA nastajajo številna gradiva, ki strokovne delavce vrtcev in osnovnih šol podpirajo pri profesionalnem razvoju.
 

 

Med 4. in 6. oktobrom bo v Ghentu potekala konferenca organizacije ISSA, na kateri bomo tudi članice Centra predstavljale iniciative in projekte, v katere smo vpete.

Po zaključku konference pa vam še razkrijemo, kdo je novi član organizacije ISSA, ki prihaja iz Slovenije.


Več o organizaciji ISSA si lahko preberete na tej povezavi.